Mijn-LGP info en hulp

Problemen met inloggen? - en u bent op zoek naar informatie hierover? In het inlogscherm is een uitgebreide HELP aanwezig rondom inlogproblemen. Op die pagina kunt u een HELP-kader hierover uitklappen.
Naar het inlogscherm

Verplicht repertoire

Het repertoire van alle graden (A1, A2, B1, B2, C1, C2, D1, D2, E1, E2 en F) dient verplicht over te worden genomen uit de repertoirelijsten door de LGP samengesteld. Deze repertoirelijsten, sinds 2017 in een database ingebracht, vindt u in het ledendeel van de 'nieuwe' website. (U bevindt zich nu in de 'oude' website.)
Er is geen koppeling tussen de repertoire database nieuwe website en Mijn-LGP waarmee u met een klik repertoire zou kunnen overnemen. Daarom een tip hoe u het handigst het repertoire kunt overnemen:
• Open de databasepagina nieuwe website in een apart tabblad of venster, en houdt daarnaast in een ander tabblad of venster de repertoire-invulpagina van uw kandidaat open.
• Wees bekend met de computerfuncties voor kopiëren ([Cmd]+C en plakken [Cmd]+V. Op Windows computers lees [Control]+C en [Control]+V. Ook moet u weten hoe u een tekstgedeelte kunt selecteren.
• Selecteer in de LGP-database het componistveld en kopieer. In het Mijn-LGP repertoirescherm plakt u de componist de gewenste regel in bij Componist achternaam.
• In de LGP-database blijkt componist één veld te zijn, in Mijn-LGP is componist al sinds jaar en dag gescheiden in voornaam of -letters, en achternaam. U dient dus vervolgens in het repertoire invoerscherm de componist 'uit elkaar te halen' en te splitsen in voornaam of -letters, en achternaam.
• Kopieer op dezelfde wijze de titel.
• In de LGP-database wordt bij boek/bundel een uitgebreide beschrijving gegeven. Deze kunt u beter niet overnemen in het veld bundel in de repertoire pagina. Voor de examen-speellijsten wordt namelijk alleen titel en componist gebruikt. Als u denkt dat het iets toevoegt om de bundel over te nemen, neem dan niet het bestelnummer over dat consequent wordt vermeld.
Niet altijd is de LGP-database consequent. Zo staat bij A2:
Titel: Etude nr. 1
Componist: Burgmüller, F.
Boek/bundel: Opus 100
In bovenstaand geval is het in de repertoireregel beter om te melden bij titel: Etude opus 100 no 1 in C. En de bundel weg te laten.
Het is dus soms beter om gegevens van de bundel in de titel te verwerken.
• De tijdsduur staat in de LGP-database soms wel en soms niet vermeld. Ook als deze wel is vermeld, neem het niet klakkeloos over maar controleer de tijdsduur zelf.

 

Sessie verlopen - U krijgt plotseling de melding:U bent niet ingelogd en hebt geen toegang tot deze pagina. Dan is uw sessie verlopen, en moet u opnieuw inloggen. Als u na gebruik van Mijn-LGP altijd uitlogt, zal dit zelden of nooit gebeuren.

Gebruik niet de heen- en terugtoetsen van uw browser - oftewel de navigatieknoppen bovenin uw browser waarin u naar eerder geladen pagina's terug kunt gaan. Navigeer altijd met de in het scherm aangegeven menuknoppen. Omdat pagina's in de browsergeschiedenis zgn. post-informatie kunnen bevatten kunnen er dan soms onvoorspelbare dingen gebeuren. Ook kunnen reeds ingevoerde gegevens verloren gaan!

Vermijd de [Backspace] toets in Microsoft Explorer - want heeft de onhebbelijkheid om, indien u niet in een tekstveld bent met de cursor, u naar de vorige pagina in de browser geschiedenis te brengen. U springt dan 'uit' uw pagina, en als u net aan het invullen was en nog niet had opgeslagen, heeft u pech.

Vergeet niet op te slaan - Alle toevoegingen en wijzigingen dienen altijd bevestigd te worden met de knop onderaan de pagina: 'Wijzigingen opslaan'.

Tab toetsen zijn handig - Hoewel u ook met de muis door de velden kan klikken, onthoud de tab-toets om verder te gaan in velden, en [SHIFT]+tabtoets om terug te gaan in velden.

Webmaster - Bij problemen, stuur een email naar harry@marsandmc.nl (Harry Koopman). Maar dan graag met info omtrent welke browser u gebruikt, en een goede beschrijving van uw probleem, op welke pagina en wat uw handelingen waren.