Gids Lichte Muziek

 

Zo kan het ook

 

 

 

Publicaties EPTA Nederland

Door EPTA Nederland zijn een aantal publicaties mogelijk gemaakt. Sommige uitgaven zijn geheel door EPTA Nederland gefinancieerd, andere zijn onder auspiciën van EPTA en met financiele steun uitgebracht.

Gids Lichte Muziek

In deze duidelijke en kleurig uitgevoerde Gids zijn ruim 350 bekende en minder bekende pianoboeken met Lichte Muziek besproken en overzichtelijk ingedeeld naar niveau, categorie, genre etc.

meer..


Frans Schreuder: Zo kan het ook

In boekvorm verzameld de bijdragen die Frans Schreuder gedurende vele jaren leverde aan het Piano Bulletin. Het betreft hier practische tips, en verrassende invalshoeken ten behoeve van (het studeren van) het pianospel.

meer..


Cornelis Berkhout: De Kunst van het Pianospel

Het pedagogische testament van een van Nederland's grootste pianopedagogen, Cornelius Berkhout.

meer..


Cd: Hommage aan Willem Andriessen

Een Cd bijgevoegd met nog nooit eerder uitgegeven materiaal van de pianist en componist Willem Andriessen. Op de Cd is het vierde Pianoconcert in G van Beethoven te horen, met het Concertgebouworkest o.v. Eduard van Beinum, en het Pianoconcert in Des groot (1908) van Willem Andriessen, uitgevoerd door de componist samen met het Radio Philharmonisch Orkest o.l.v. Bernard Haitink, een uitvoering uit 1957.

meer..


Albert Brussee: Salut d'amour - Aantekeningen bij een expositie over salonmuziek voor piano

Informatie over destijds geliefde klaviermuziek van niet onbelangrijke componisten als Anton Rubinstein, Zdenek Fibich, Jules Massenet of Edward Elgar, die men op het concertpodium zelden meer hoort maar in het repertoire van salonensembles in allerlei arrangementen een vaste plaats heeft verworven.

meer..


Overige uitgaven

Bespreking 18 pianomethodes

Door de eerste werkgroep beginnersmethoden, periode 2002-2010.

De eerste werkgroep beginnersmethoden, bestaande uit Anne-Kristien ʻt Hart-Romeijn, Corien van den Berg, Mariëtte Bos is gedurende een periode van 9 jaar aktief geweest. De resultaten van de werkgroep zijn verzameld in een 75 bladzijden tellend pdf-boekwerk. Dit boekwerk is uitsluitend voor leden ter download in de ledensectie. Klik in de ledensectie in het menu op 'beginnersmethoden'.

Eind 2011 is een tweede werkgroep beginnersmethoden met een geheel nieuwe samenstelling gestart.


Piano Bulletin

Het viermaandelijks tijdschrift van EPTA Nederland.

meer..